info[kukac]dakov[pont]hu     + 36 21 222 8080
Vízmérő állás bejelentés
A csapból mi folyunk, Szolgáltatás az élethez.

30 éves a DAKÖV Kft.


2022. szeptember 2-án ünnepelhettük a DAKÖV Dabas és Környéke Vízügyi Kft. fennállásának 30 éves jubileumát. Az egész napos, baráti hangulatú, több mint 400 fős szabadtéri rendezvénynek a Wellis Sportpark adott otthont.

Finom ételekkel, dakövös kötődésű zenekarok és zenészek színvonalas koncertjeivel, helyi sportegyesületek látványos fellépéseivel, valamint vidám, játékos vetélkedőkkel igyekeztünk mindannyiunk számára emlékezetessé tenni ezt a neves napot, ami kiváló lehetőséget nyújtott arra, hogy az alkalomhoz illően a Társaság eddigi legnagyobb volumenű rendezvényét valósíthassuk meg.

A változatos, jó hangulatú talpalávalóról a Böllér Brass, a Groupensax, a Friday Band, a Kálvin zenekar, a The Bluesberry Band és a nagy sikerű, kizárólag kollégákból álló DAKÖV Band gondoskodott. A műsort az akrobatikus sport környékbeli képviselői, a Kakucsi Mazsorettek, a TOP Fitness és a Rebel Rúdsport színes, lendületes produkciói színesítették.

Munkavállalóinkon túl meghívottjaink között szerepeltek főbb beszállítóink képviselői, tulajdonos önkormányzataink polgármesterei, alapítóink, felügyelőbizottsági tagjaink, társszolgáltatóink-, valamint a Magyar Víziközmű Szövetség vezetői.

A nyitóbeszédek alkalmával visszatekintettünk a DAKÖV Kft. történetére, működésére, amely 1992-ben, mindössze 70 fős állományi létszámmal indult és a kezdetekben hozzávetőlegesen csupán 800 millió forintos árbevételt ért el. Ekkor Dabason kívül Alsónémedi, Bugyi, Örkény és Táborfalva községek tartoztak az ellátási területhez, majd csatlakozott Kakucs és Hernád is. A víziközmű-szolgáltatást újra szabályozó törvény érvénybe lépésével 2012-ben megkezdődött a 8 éven át tartó integráció, aminek hatására egy nagy üzemeltető, tovább fejlődő, a törvényi előírásoknak megfelelő, struktúrálisan is megújult szervezet került kialakításra, melynek jelenleg 64 önkormányzat a tulajdonosa. A 2010-ben kibővített dabasi irodaházban kialakított székhelyen 2014 óta működő központi szervezettel, a Dabasi-, Bagi- és Monori Üzemigazgatósággal, valamint a Ráckevei- és Abonyi Üzemmérnökségekkel, 488 fős átlagétszámmal látja el közmű-szolgáltatási feladatait a Társaság. Árbevételünk 2021-ben majd 6 milliárd 250 millió Ft volt. Büszkén mondhatjuk el, hogy a DAKÖV Kft. a 30 év alatt folyamatosan növekedett, fejlődött, biztosítva mára mintegy 228 ezer főnek a színvonalas víz- és szennyvízszolgáltatást.

Örömmel köszöntöttük legrégebbi, érdemes és 25 éves munkaviszonnyal rendelkező dolgozóinkat. Ugyan egyre kevésbé jellemző sajnos, hogy generációk dolgoznak együtt a vízműveknél, mégis szerencsére a mai napig jelentős azon munkavállalóink száma, akik akár 30-40 vagy több éve is hozzájárulnak értékes munkájukkal Társaságunk tevékenységéhez.

Működési nehézségeink, a napjainkban az energiaszektort érintő változások és a vízágazat újabb szervezeti átalakítása körüli bizonytalanság ellenére továbbra is optimistán tekintünk a jövő felé. Hisszük, hogy a vizek országában a vízkincs fontossága és védelme felértékelődik, amiért mi magunk is teszünk. Bízunk abban is, hogy a víziközmű-szolgáltatás és a vízműves szakma mielőbb elnyeri méltó megbecsülését, hogy még hosszú évekig mi folyjunk a csapból.
 
A rendezvénnyel kapcsolatos fotók megtekinthetők a galériában.