info[kukac]dakov[pont]hu     + 36 21 222 8080
Vízmérő állás bejelentés

Fontos információk a 2024-es évre vonatkozóan

Dátum: 2024. jan. 15.

   Tisztelt Felhasználónk!
 
A 2024-es év jelentős változásokat hozott a víziközmű-szolgáltatásban. Hírlevelünkben a víziközmű-szolgáltatásunk igénybevételével kapcsolatos fontos információkra hívjuk fel figyelmét. Kérjük, olvassa végig tájékoztatónkat!
I.         Felhívjuk azon felhasználóink figyelmét, akiknek jelenleg lakossági közszolgáltatási szerződése van a DAKÖV Kft-vel, de nem, vagy nemcsak lakossági igénybevétel történik az ingatlanon – időközben vállalkozást nyitottak -, hogy a 2011. évi CCIX. törvényben előírtaknak megfelelően, ezt a változást be kell jelenteniük a víziközmű-szolgáltatójuknak. A bejelentés elmaradása szerződésszegésnek minősül és szankciókat von maga után.
II.        2024. január 1-től a nem lakossági felhasználóinknak a víziközmű-szolgáltatás díjai országosan egységesítésre kerültek. Mind a vízszolgáltatás, mind a szennyvízszolgáltatás esetén számlázásra kerül a vízmérő átmérőjétől függő alapdíj és a felhasznált mennyiség után fogyasztásarányos díj. A díjakról honlapunkon tájékozódhat a „Hírek” fül alatt (https://dakov.hu/articles/hirek-aktualitasok). Társaságunk a lakossági és nem lakossági felhasználás szétválasztásának megvalósulására szigorú ellenőrzéseket fog kezdeményezni és a szerződésszegést elkövetők felé el fog járni, szükség esetén a hatóság bevonásával.
III.      Felhívjuk Felhasználóink figyelmét, hogy a házivízellátót (kutat) -amennyiben abból közcsatornába jutó szennyvíz keletkezik - vízmérővel kell ellátni, és a használata során keletkezett szennyvíz után a szennyvízszolgáltatási díjat meg kell fizetni. Amennyiben a házivízellátóját még nem látta el vízmérővel, kérjük, hogy érdeklődjön ügyfélszolgálatainkon a mérősítés menetéről. A kútvizes rendszert szigorúan tilos a vezetékes vízvezetékkel összekötni!
IV.      A DAKÖV Kft. teljes szolgáltatási területén elválasztott rendszerű csatornahálózatot üzemeltet. A jogszabályi előírások alapján, az elválasztott rendszerű szennyvízelvezető hálózatba szigorúan tilos a csapadékvizet bevezetni! Kérjük az ingatlan tulajdonosokat, hogy ellenőrizzék az ingatlan csapadékvíz elvezetését és ha szabálytalanságot tapasztalnak, azonnali hatállyal szüntessék meg!
Amennyiben ellenőrzést végző kollégáink illegális csapadékvíz bevezetést, mérősítetlen házivízellátót találnak ellenőrzés közben, akkor Társaságunk a jogszabályi előírásoknak megfelelően a csatornahasználati díjat 5 évre visszamenőleg kiszámlázza, illetve kötbér kibocsátás mellett szankcionálni fogja a szabálytalanságot!
V.        A csatornába csak az kerüljön, ami odavaló! A szennyvízelvezető-hálózat nem alkalmas a háztartásban keletkező szilárd és folyékony hulladéktól való megszabadulásra. A házi beemelő szivattyú cseréje, javítása abban az esetben, ha az üzemszerű működés közben romlott el, a DAKÖV Kft. feladata. A felhasználó felelőssége az, hogy milyen minőségű szennyvíz jut a szennyvízátemelőbe! Ha olyan anyagok kerülnek a szivattyúba, amelyek tiltottak (pl. nedves popsitörlő, pelenka, WC illatosító, maradék takarítószerek, zsírok, olajok, háztartási állatfeldolgozásból származó hulladékok, macskaalom, tűzveszélyes anyagok stb.), akkor a szivattyú tisztításának, javításának vagy esetleges cseréjének költségét a FELHASZNÁLÓNAK KELL MEGFIZETNIE!
 
Legfontosabb a megelőzés! Figyeljen oda és hívja fel családtagjainak, gyermekeinek figyelmét arra, hogy a korábban felsorolt anyagok közül semmi ne kerülhessen az átemelőbe annak meghibásodását okozva! Hetente egyszer, de legalább havonta emelje fel a házi beemelő akna tetejét, és nézzen bele, nem tapasztal-e valamilyen rendellenességet.
 
Eredményes, boldog új évet kíván Önnek a DAKÖV Kft minden dolgozója!
 
Köszönjük, hogy hozzájárul a tiszta, egészséges víz szolgáltatásához!