info[kukac]dakov[pont]hu     + 36 21 222 8080
Vízmérő állás bejelentés

Tavaszi ellenőrzés

Dátum: 2022. febr. 24.

Ősszel a fagykárok megelőzésére, most a vízelfolyások által okozott károk kárenyhítésére hívjuk fel Felhasználóink figyelmét!
Az életvitel szerűen használt ingatlanokban a vízmérők, vízmérési helyek ellenőrzése minden bizonnyal megtörtént, az esetleges fagyások okozta károk elhárításával együtt. A lakatlan ingatlanokban, hétvégi házakban azonban lehetnek még elfagyott vízmérők, vezeték elfagyások. 
Amennyiben Önök az ingatlanjukra érve azt tapasztalják, hogy a belső hálózat nyomás alá helyezése után – aknában lévő elzárócsap kinyitását követően -  a vízcsapokat kinyitva nem folyik a víz a csapokból, könnyen lehet, hogy Önöknél is elfagyás történt.
Ha a vízmérő üvege még nem repedt el, akkor még van remény: kimelegíthető a vezeték. A vízmérőt vagy a műanyag csöveket semmiképpen se tegyék ki közvetlen hőhatásnak, el fog repedni. Inkább a vízakna vagy a helység légterét melegítsék.
Ha a vízmérő üvege szilánkosra tört, akkor menthetetlen, cseréltetni kell. Keressék az Önökhöz legközelebb eső Üzemigazgatóságunkat telefonon vagy e-mailon keresztül, hogy sajnos az Önök költségére, de a vízmérőt mielőbb kicserélhessük!
A lakatlan házakban, üdülő körzetekben több - eddig fel nem fedezett-  vízvezeték elfagyás történhetett.
Biztos lesz olyan épület, nyaraló, melynél az ajtó résein, vagy a falakon át víz szivárog. Gyakran a vízmérő aknában történik meg a baj, hatalmas tócsa lesz az akna körül.
Ilyenkor is minél előbb derítsék fel és jelentsék be a hibát az Önökhöz legközelebb eső Üzemigazgatóságunkat telefonon vagy e-mailon keresztül!!
Amennyiben az elfolyt víz nem kerül a közcsatornába – és ezt fényképesen dokumentálja a Szolgáltató -, akkor a csatornahasználati díjat az elfolyt víz mennyiségére a Szolgáltató jóváírja!
Védjük együtt értékeinket! 
 
 
                                                                                                                     Ügyfélszolgálat - DAKÖV Kft.